20.12.2019

Uusi hallitus käy toimeen asioihin keskittyen

Politiikassa on viime aikoina puhuttu tarpeettoman paljon henkilöistä ja liian vähän asioista. Posti-kohun osaltakin se tosiasia on jäänyt vähälle huomiolle, että hallitus onnistui estämään jopa 9000:n postilaisen palkkojen polkemisen. Vaikka prosessi ei kaunis ollutkaan, lopputulos oli oikea ja vastaa sitä, mitä hallitusohjelmaan on valtionyhtiöiden yhteiskuntavastuusta kirjattu.

Ihmisten luottamus hallitukseen riippuu sen kyvystä tehdä kansalaisten elämää parantavia päätöksiä. Vasemmistoliitto on hallituksessa pyrkinyt pysymään erossa politiikan mutapaineista ja puolueriidoista. Uskallan sanoa, että asioihin keskittymällä tuloksiakin on saavutettu. Lupaukset on viety maaliin ja vuoden vaihteessa voimaan tulee lukuisia ihmisten arkea helpottavia uudistuksia.

Sosiaaliturvan uudistaminen ja vahvistaminen on lähtenyt käyntiin perusturvan, pienten eläkkeiden ja lapsiperhe-etuuksien korotuksilla ja lupauksemme mukaisesti aktiivimalli puretaan. Myös merkittävät koulutuspanostukset on viety läpi etupainotteisesti ja kaikkien lasten tasa-arvoinen oikeus päivähoitoon päätetty palauttaa.

Rinteen hallitus käänsi politiikan suunnan, mutta työ on vielä kesken. Olen iloinen, että pääsemme jatkamaan oikeudenmukaisempaa politiikkaa pääministeri Marinin johtamassa hallituksessa.

Pian käynnistyvä sosiaaliturvan kokonaisuudistus on vaalikauden suurimpia hankkeita, jolla voimme vähentää eriarvoisuutta ja vastata työelämän murrokseen. Tasa-arvoisemman Suomen rakentamiseksi tarvitsemme myös perhevapaauudistuksen, jonka tulemme tällä kertaa viemään maaliin asti.

Marinin hallituksella on valtavasti työtä edessä ja joulun alla päivät tulevat olemaan normaaliakin pidempiä. Pian pääsemme kuitenkin rauhoittumaan joulun viettoon ja toivon sen tuovan rauhaa myös politiikkaan, jossa kierrokset ovat käyneet viime aikoina liian kovilla. Haluan toivottaa myös Kansan Uutisten lukijoille rauhallista joulua ja toiveikasta uutta vuotta!

Kansan Uutiset joulukuussa 2019

%d bloggaajaa tykkää tästä: