23.8.2022

Matala, heikko ja olematon – siinä ovat sosiaali- ja terveysalan palkkaluokat

Hoitajapula on yksi aikamme suurimmista työllisyyshaasteista, joka meidän pitää pystyä ratkaisemaan.

Eikä kysymys ole vain hoitajista, vaan myös muista sote-alan työntekijöistä. Yksi hyvinvointivaltiomme keskeinen kivijalka nojaa näiden ammattilaisten vankkaan osaamiseen ja arvokkaaseen työpanokseen. Tämä kivijalka on päässyt vuosikymmenten saatossa rapautumaan pahasti.

Haasteen ratkaisussa on kaksi avainta: työhyvinvoinnin parantaminen sekä palkkaus.

Hoitajamitoituksen säätäminen 0,7:iin on yksi konkreettinen teko, jolla voidaan aidosti parantaa sekä hoivan laatua että työhyvinvointia.

Tällä hetkellä monien työaikaa menee omaan työnkuvaan kuulumattoman silpun pyörittämiseen ja kuluttavaan tehtävästä toiseen vaihteluun. Hoitajamitoituksen kautta koulutetut ammattilaiset voivat paremmin keskittyä työnsä ytimeen. Työhyvinvoinnin vahvistaminen on tekijä, joka lisää lopulta myös alan vetovoimaa.

Työhyvinvoinnin lisäksi emme voi olla puhumatta rahasta.

Matala, heikko ja olematon – siinä ovat sosiaali- ja terveysalan palkkaluokat. Sote-alan työntekijät ovat jumahtaneet syvälle palkkakuoppaan, josta olisi jo korkea aika pystyä kipuamaan ulos.

Hoitoalan ammattijärjestöt ovat käyneet viime kuukausina tiukkaa taistelua hoitajien palkankorotuksista vaatien sote-sektorille suurempia korotuksia kuin muille ammattiryhmille.

En usko, että hoitajat tulevat perääntymään vaatimuksistaan.

Yleensä pidetään epäsopivana, jos poliitikko puuttuu työmarkkinaosapuolten välisiin palkkaneuvotteluihin. Silläkin uhalla sanon nyt suoraan: tästä haasteesta me emme selviä ilman rahaa.

 

Ote puheesta vasemmistoliiton eduskuntaryhmän kesäkokouksessa Kotkassa 23.-24. elokuuta 2022.

%d bloggaajaa tykkää tästä: